Softbaltoernooi Schiphol Oost

Het grasveld op Schiphol Oost is vaak in gebruik door sportieve community leden. Medewerkers van Skyjob/Zaankracht spelen hier fanatieke softbal wedstrijden. Dit sportieve initiatief is nu uitgegroeid tot het eerste Spot Softbaltoernooi wat plaatsvindt op dinsdag 21 mei.

Erwin Visser, voormalig lid van het Nerderlands Softbalteam en directeur van Skyjob, zal het toernooi in goede banen leiden. Erwin heeft tussen 1988 - 2013 meer dan 120 interlands gespeeld.

Het toernooi bestaat uit drie teams die ieder één keer tegen elkaar spelen. Daarna spelen de twee beste teams tegen elkaar in de finale om de titel Spot Softbalkampioenen 2019.

Dit toernooi heeft een maximum van 36 deelnemers.

Nog geen ervaren softbalspeler maar wel interesse om mee te doen? Geen probleem! Voorafgaand aan het toernooi organiseert Skyjob twee softbal clinics om alvast te oefenen: https://spotschiphol.nl/nl/events/gratis-softbal-clinic

31 comments

Goedemorgen, Ik zie dat het event om 12.57 uur staat. Is het ook de bedoeling dat het op dit tijd gespeeld wordt of zal het na werktijd plaatsvinden? Tevens direct de vraag of er nog hulp nodig is bij het geven van de clinic 30 april. Ik speel zelf al 19 jaar honkbal en al 13 softball waarvan 3 jaar op het hoogste niveau in Nederland.
Hoi Patrick, ik heb je vragen even doorgespeeld naar mijn collega Aylene Visser van Skyjob. Zij is semi-prof en organisator van het het tournament. Tot dinsdag!
Hi Patrick, wat leuk! ja hoor je kan zeker helpen a.s. dinsdag 30 april :) Het event op 21 mei begint trouwens om 17:00 uur, eerste wedstrijd om 17:30!
Goedemorgen collega’s, Hebben jullie ook zin in de 21e?
Goedemorgen Stephan, wij kunnen haast niet meer wachten... ben enorm vereerd dat we zo'n tennis ster als jij hebben die mee zal doen. ;-)
Wat is de uiterlijke datum dat je je af kan melden? Vraag dit uiteraard voor een collega.
Hi Lars, echte die-hards zeggen nooit af...maaaar in het geval van jouw ''collega''... het liefst uiterlijk vrijdag 17 mei.
Hi allemaal, bij deze nog even de regels/extra informatie van het toernooi! 1. Een wedstrijd duurt maximaal 45/50 minuten of 5 innings. 2. Je mag NIET stoten/bunten. 3. Je mag NIET sliden. 4. Je mag GEEN honken stelen. 5. Inning wordt gewisseld na 3 uit of na 4 gemaakte punten. 6. De catcher hoort bij het team dat in het veld staat ;-);-) 7. Bij een doorgeschoten bal mag je maximaal 2 honken verder. 8. We zullen de teams vantevoren maken en de namen hier plaatsen!
Wat fijn dat punt 6 vermeld staat voor de duidelijkheid, als ik dat eerder had geweten! ;-) Ik ben benieuwd naar de teams, wij hadden vooraf een soort 'wij van Sineth tegen de rest' idee, maar gezien de spelregels misschien maar beter ook dat wij niet met alle collega's bij elkaar zitten. Wij hebben er weer zin in!
Waarom staat de foodtruck niet op deze plattegrond? En waar is de bar?
Ik kan helaas toch niet aanwezig zijn! baal hier echt heel erg van maar heb familie verplichtingen. Heel veel plezier en zodra we weer gaan softballen ben ik er zeker bij!!
Hierbij de teamindeling! Volgorde van de wedstrijden: B-C / A-B / C-A / Finale
Beste sporters, iedereen staat natuurlijk in de startblokken om naar het veld te komen.. en dat snappen wij! Maar toch een last minute verzoekje: heeft er iemand een verloopstekkertje voor de iPhone (8-pin naar aux)? Dit i.v.m. de muziek. Het veld én de foodtruck staan er goed bij en wachten op jullie! Tot straks!!! :-) :-)
Beste sporters, bedankt voor jullie inzet en enthousiasme! Wat was het leuk! Aylene Visser in het bijzonder bedankt voor het initiëren en team C gefeliciteerd met de overwinning! Hierbij een leuk aandenken voor alle teams:
The A-Team! (helaas als B-Team geëindigd) Bedankt voor de gezelligheid, aan gebrek aan enthousiasme lag het niet!
REVANCHE?? ---> https://spotschiphol.nl/nl/events/softbal-wedstrijd
Topsporters opgelet! Voor een fotoshoot op Schiphol-Oost komende maandag 15 juli zijn we opzoek naar figuranten. Het gaat om een actiefoto van het sporten buiten. Je hoeft niet herkenbaar op de foto als je dat niet wilt. We maken de foto komende maandag om 12:00 op het veld waar normaal ook gespeeld wordt. Sportkleding niet verplicht. Laat even weten als je kan, je helpt ons er enorm mee!