Samen bouwen aan een bruisend plein: doe mee en stem!

Samen bouwen aan een bruisend plein: doe mee en stem!

Spot Schiphol heeft plannen om het plein tussen Hilton & The Base deze zomer nieuw leven in te blazen. De bedoeling is om The Square te veranderen van een simpel doorloopgebied naar een levendige bestemming waar mensen graag tijd doorbrengen. Wat zou jij graag zien op dit vernieuwde plein? Heb je ideeën voor activiteiten of voorzieningen die hierbij passen? Laat het ons weten in de comments, en wie weet kunnen wij het voor je realiseren!

De meest creatieve ideeën worden opgenomen in een tekening, die over een paar weken op het plein wordt geplaatst. Hierdoor krijgen mensen de kans om hun stem uit te brengen op hun favoriete concept. Jouw stem maakt echt het verschil!

Onder de inzendingen worden 3 Spot waterflessen (Dopper) verloot.

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

10 reacties

Een tafeltennistafel, basketbalnet of klein voetbalveldje, schommel en een paar picknick tafels of bankjes om te zitten.
Ik denk dat er weinig in de grond 'permanent' kan, gelet op kabels en ondergrond. Kijkend naar succesvolle plekken in oude binnensteden, is het toch combinatie van water, licht en beschutting. De 10e 'Cummunity Garden Boxes' lijkt me het best, zie bijlage.
(Straat)kunst (bv graffiti), bloemen, planten en bankjes. Een stukje natuur en (straat)cultuur in de grijze, betonnen omgeving!
Wat meer groen, water en (picknick)banken zou voor mij uitnodigend genoeg zijn om daar naartoe te gaan als de zon schijnt. Overigens is het er wel vaak winderig, dus misschien wat beschutting. En natuurlijk helpen de foodtrucks ook mee :-)
supermooie ideeën hierboven! In aanvulling erop: - de tegels vervangen door groen met stukken gravel waar gelopen wordt / een food truck kan komen. - de open ruimte voorzien van groen, liefst wat hoger zodat het ook de wind breekt. - het zou supervet zijn als er groen langs het viaduct zou mogen opgroeien - een plantenbak ophangen in de lantarenpalen
Een strandtent inclusief typisch vlonderterras, transparante windschermen en een paar meter zand eromheen met grove houten lounge-meubels.
Eigenlijk heb ik vooral een idee van wat ik niet wil. Ik zou het mooi vinden als we dat pleintje eerst fiets-/brommervrij zouden maken en in meer vroeg in de morgen (later in de middag) voorbij gestormd willen worden door mensen die het fietspad afsnijden en dat pleintje op hun e-bikes overjagen. Het stuk fietspad voor het Hilton scheiden van het plein?
Meer parkachtig maken, dat is in in iedere stad altijd de plek waar mensen fijn verblijven en ontmoeten. Met bv. ronde tafeltjes, stukjes gras om op te zitten, bankjes. Vooral ook bomen om het een beschutter gevoel te geven. Bloemen. Aandacht voor levend groen, ronde organische lijnen, houten materialen en liefst wegblijven van van beton, staal en rechte lijnen. Aangevuld met kunst-graffiti op het bestaande beton. Street-art is altijd leuk.
Meer bomen, groen, geen fietsen/brommers. Parkachtig maken. Houten relax-ligbanken