De tenenkrommendste kantoortaal

De tenenkrommendste kantoortaal

“Vandaag een klap op dat project geven? Dan kan de eindbaas er nog een plasje over doen.” Misschien vliegen ze je om de oren: typische kantooruitspraken die je liever één keer hoort en daarna nooit meer. Maar kantoortaal is aanstekelijker dan je denkt. De kans is dus groot dat ook jouw vocabulaire er vol mee zit. Tijd voor een reality check: we verzamelden de tenenkrommendste termen voor je.

 

Prio’tje aftikken
Kantoortaal kent genoeg uitspraken die je gesprek vaak nét wat ingewikkelder maken dan nodig. Want vanuit welke afdeling vlieg je dat project aan? En belangrijker nog: hoe tackel je vervolgens die deadline? Hoogste tijd dus voor een bila’tje – een meeting met je collega. Of beter nog: maak er een trila’tje van door je manager er ook bij te roepen. 

Hoe dan ook, dit agendapunt moet sowieso vandaag afgetikt worden. Bila of trila, het is honderd procent een prio. En trouwens, die meeting: gaan jullie daarbij zitten of wordt het een stand-up? Wat je uiteindelijk ook met je collega’s bespreekt, met kantoortaal zullen jullie niet snel woorden tekortkomen.

Dubbelchecken die content
Niet alleen klinkt deze taal wat ingewikkelder, maar vaak ook een beetje interessanter. Want zo’n vergadering belooft toch minder saai te worden als je het een meeting noemt. En neem die websitecontent. Voordat de manager ernaar kijkt, check en dubbelcheck je die natuurlijk nog. Dan kan je nieuwe collega het daarna even finetunen. Logisch, want niets gaat de deur uit voordat minimaal drie mensen er hun plasje over hebben gedaan. Dat is nou typisch co-creëren: gewoon lekker samenwerken dus. 

En zo ben je de hele dag op kwaliteit aan het sturen. Want: klantbeleving is je corebusiness. En dat bereik je alleen met dat extra stukje commitment. Daarbij, als alles voor vijf uur gefinaliseerd is, kun je nog net aanhaken bij de vrijmibo. En dan is zo’n koud biertje pas echt van toegevoegde waarde.

Actie
Natuurlijk kun je jeuk krijgen van deze termen, maar ze zijn ook best handig. Kantoortaal gebruik je namelijk vast niet écht om iets ingewikkelder of mooier te maken dan het is. Met zo’n eigen taal die jullie allemaal snappen, zet je collega’s juist ook meteen in actie-stand! Heb jij ook zo’n typische kantoorterm waar je je aan stoort, juist mee strooit of allebei? Laat het achter in de reacties!

 

 

Evelien Janson

Community Manager
SPOT Schiphol
Bekijk profiel

0 reacties