Jamal Nasser: “We gaan ver in onze gastvrijheid”

Jamal Nasser: “We gaan ver in onze gastvrijheid”

Jamal Nasser is een multitaskende medewerker bij hotel citizenM op Schiphol Airport. Hij heet gasten welkom, helpt hen bij het inchecken, beantwoordt hun vragen, brouwt een kwaliteitskoffietje, shaket een spannende cocktail, maakt de bar schoon en biedt, indien gewenst, room service. “We willen dat onze gasten zich echt thuis voelen.”

citizenM ambassador, zo heet de positie die Jamal Nasser met veel enthousiasme bekleedt bij hotel citizenM op Schiphol Airport. De profielschets van deze baan is uiterst veelzijdig. Het ene moment is Jamal receptionist, het andere moment barista, cocktailshaker, kruier, portier of schoonmaker. Maar dat schrikt hem volstrekt niet af, integendeel, hij gedijt er prima bij. “Die afwisseling is juist wat deze baan zo bijzonder maakt, geen dag is hetzelfde. We willen dat onze gasten zich echt thuis voelen. Bij ons daarom geen formele receptieruimte, maar een gezellige huiskamer waar je hartelijk welkom wordt geheten door een superhulpvaardig team dat van alle markten thuis is.”

Divers team

Hij draait afwisselend dag-, middag- of avonddiensten bij citizenM. Per dienst zijn er vier medewerkers, inclusief de manager. Nachtdiensten worden door een apart team gedraaid. Zelf komt Jamal uit Libanon, zijn collega’s komen uit diverse Europese landen, zoals Italië, Spanje en Engeland. “Het is superleuk om in zo’n divers team te werken en er samen voor te zorgen dat onze gasten zich welkom voelen. Daarin gaan we heel ver. We zorgen er samen voor dat het onze gast ook in coronatijd aan niets ontbreekt in ons hotel en dat alle gasten veilig zijn.”

Uiteraard houdt het hotel zich aan de coronarichtlijnen. Dat is best een klus, met alle veranderingen van de afgelopen periode. Een van de maatregelen die citizenM trof: werken in vaste teams, zodat er zo min mogelijk personeelswisselingen zijn. De overdracht vindt plaats op afstand en er zijn veel extra schoonmaakrondes. Daarnaast lanceerde de hotelketen versneld een app waarmee gasten via hun smartphone kunnen in- en uitchecken, de sfeer in de kamer kunt regelen (verlichting, jaloezieën, temperatuur, etc.). Met resultaat: onder het personeel is nog geen enkele besmetting vastgesteld.

Nieuwe aanbieding

Corona heeft ook zo zijn invloed op de bezettingsgraad. Waar het hotel normaal gesproken veel zakenmensen uit de hele wereld ontvangt, zijn het er nu minder en dan vooral door corona gestrande reizigers. Jamal verwacht dat de pandemie het reisverkeer voorlopig nog wel zal beïnvloeden. “We zullen ons moeten aanpassen, dat doen we onder meer door andere aanbiedingen te bedenken. We bieden nu bijvoorbeeld kamers aan voor een dag. Gasten kunnen dan van 08.00 tot 18.00 uur gebruik maken van een kamer, om te werken of om te vergaderen. Een interessante optie voor mensen die het thuiswerken even zat zijn.”

Geweldig idee

Onlangs ontdekte Jamal tot zijn plezier het bestaan van de Spot Schiphol community. “Wat een geweldig idee om mensen die op Schiphol werken zo met elkaar te verbinden. Dat is iets waar we graag deel van uitmaken. Kom eens een koffie of drankje bij ons drinken en wees welkom in onze vergaderruimtes. We zouden in de toekomst graag een event van de Spot Schiphol Community hosten.” 

Profiel

  • Wie: Jamal Nasser, ambassadeur bij citizenM.
  • Wat: citizenM is een Nederlandse hotelketen die gedreven wordt door één wens: betaalbare luxe voor mensen creëren.
  • Aantal medewerkers: 30 (locatie Schiphol Airport).
  • Aantal locatie in Nederland: 4 (Amsterdam, Rotterdam en Schiphol).
  • Aantal locaties wereldwijd: 21.
  • Locatie op Schiphol: naast de vertrekhal.
  • Klanten Schiphol: zakenlui en toeristen.
  • Trots op: onze gastervaring, onze menselijke maat en ons oprechte team.

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
View profile

2 comments

Wat een super leuke plek! Door de foto en dit verhaal is mijn beeld 180 graden gedraaid. Ik heb er nooit bij stil gestaan dat het CitizenM ook bij mij zou passen. Ik ben positief verrast, heel leuk!!!