Seminar: Trends in Cyber & Hoe kwetsbaar zijn auto’s eigenlijk?

Oktober is dé maand van cybersecurity waarbij de landelijke campagne Alert Online van start gaat. Tientallen organisaties in Nederland voeren dan activiteiten uit om de weerbaarheid van mensen in eigen organisatie en maatschappij te verhogen. Cyssec draagt hier graag aan bij.

Tijdens dit evenement zal het NCSC ons meer inzicht geven de ontwikkelingen, belangen, dreigingen en weerbaarheid op het gebied van cybersecurity. Elk jaar brengt het NCSC het Cybersecuritybeeld Nederland uit om organisaties bewust te maken, alert te maken en vooral ook om te informeren wat er op het gebied van cybersecurity speelt. Welke kwetsbaarheden zijn voor ons belangrijk? En wat kunnen we hier tegen doen?

Één van de geïdentificeerde cyberdreigingen van het NCSC is de kwetsbaarheid van IoT. Computest illustreert dit doordat zij Volkswagen en Audi hebben gehackt door gebruik te maken van de kwetsbaarheden in het infotainmentsysteem. Ze zullen antwoord geven op de vraag: hoe kwetsbaar zijn auto’s eigenlijk? Ook zullen zij meer vertellen over hoe ze Volkswagen hebben benaderd met de kwetsbaarheden, wat hun reactie was en waarom het voor organisaties belangrijk is een responsible disclosure proces in te richten.

10:45 uur Ontvangst/inloop
11:00 uur Opening door Schiphol Group
11:15 uur Presentatie Nationaal Cyber Security Centrum
(NCSC): Cybersecuritybeeld Nederland: de digitale dreiging in Nederland neemt toe.
12:00 uur Lunch en netwerken
12:30 uur Presentatie Computest: Kwetsbaarheden van IoT en het belang van responsible disclosure.
13:30 uur Einde

Ben je geintresseerd in dit evenement en ben je gevestigd op het Schipholterrein of omgeving? Meld je dan snel aan door een e-mail te sturen naar cyssec@schiphol.nl

4 participants

0 comments