Airport City Mining inspiratielezing

Schiphol verbouwt, vernieuwt. En in 2030 zijn we Zer0waste. De weg daar naar toe betekent een conversie van lineaire economie naar circulaire economie. 2030 lijkt ver weg, maar is al over 12 jaar bereikt.
Dat betekent dat iedere asset die morgen aangeschaft of aangepast wordt een levensduur heeft die die 12 jaar overstijgt.

Wat kunnen we doen met de grondstoffen die beschikbaar komen uit vervanging en sloop van huidige assets?

Je kunt deze lezing op twee momenten bijwonen, let hier dus op wanneer je je inschrijft!
• Dit is de pagina voor de workshop van donderdag 25 januari, 11.30-13.30 inclusief lunch.
• Woon je liever de workshop van dinsdag 6 februari, 11.30-13.30 inclusief lunch bij? Dan kun je je hier inschrijven: https://spotschiphol.nl/nl/events/airport-city-mining-inspiratielezing-1

- - - - -

Michel Baars van New Horizon is expert in het herkennen van verborgen schatten in onze assets en heeft het netwerk om ze na delving in een nieuwe cyclus op te laten nemen. De waarde herkennen is stap 1, de waarde beschikbaar maken de tweede en uitvoeren van de transactie de vervolgstap. Slopen daarentegen is het vernietigen van waarde en produceert afval.

Hoe moeten we de voorbereidende werkzaamheden van aanpassingen in en aan de terminal en andere assets per heden op waarde schatten en hoe maken we die waarde beschikbaar?

Marc van der Heijden van Triboo maakt van het interieur uit onze opslag nieuw interieur. En als wij er klaar mee zijn, gaat hij er weer mee verder. Met zijn bedrijf Everuse heeft hij het eerste en enige Cradle to Cradle gecertificeerde isolatiemateriaal ter wereld in handen. Een gezond en volledig circulair interieur is dichterbij dan je denkt! Hij oogst uit de opslag en investeert in een circulair product. En vele bedrijven zijn enthousiaste afnemers.

Laat je verrassen door Marc en zijn doos van Pandora.

3 comments

Er staat tegenstrijdige informatie, 10:30-13:30u en 11:30-13:30, wat is juist?