Ik heb vergaderd in de Spot Living Room en het was...

...geweldig? ...inspirerend? ...koud?

Lid zijn van Spot heeft zo zijn voordelen: je bent als eerste op de hoogte van inspirerende events, leert zo'n 1000 nieuwe mensen kennen en vanaf nu heb je gratis toegang tot de Spot Living Room.

We horen graag hoe jouw bezoek aan de nieuwe "community huiskamer" is bevallen. Was er iets stuk? Zijn we iets vergeten? Of was het gewoon heel erg leuk? Laat het weten in de comments!

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
View profile

64 comments

Hele fijne plek om even in een andere omgeving te kunnen werken. Tof ingericht ook! De ruimte is vooral goed voor benen-op-vintage-tafelsessies. Wellicht is het een idee om ook een bureautje neer te zetten?! Werken op de laptop is nu niet echt heel ARBO voor een hele dag. En wellicht is een retro schoolbord ook geen gekke aanvulling?!
Afgelopen dinsdag voor het eerst van de SPOT Living Room gebruik gemaakt met Team Terminal. Onder het mom van een kerstlunch teruggekeken op het jaar 2016. Ideale locatie! Koelkastdeur moet wel even naar gekeken worden want die sluit wat moeilijk. Verder een aanrader voor een ieder om eens een overleg/afspraak in een wat kleiner gezelschap te hebben in een ontspannen setting!
Wat ons betreft is The Living Room: Spot ON! Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van de ruimte en wat ons betreft gaan wij dat vaker doen! Leuke locatie, er heerst een goede creatieve vibe en is van vele gemakken voorzien. Misschien wel goed om er een digitaal bord/scherm neer te zetten. Marketing team Wereldhave NL
Vooralsnog niet, maar we gaan binnenkort wel een flipover plaatsen!
Vorige week in de Spot Living Room een brainstorm gehad met ons team. Resultaat: super creatieve & out-of-the-box ideeën! Precies waar we naar op zoek waren. Fantastische locatie voor brainstorms en meetings. Drankjes zijn aanwezig, wifi werkt perfect! Wij hadden ook wat problemen met het dicht krijgen van de koelkast, maar dat heeft de pret zeker niet gedrukt. Wij komen snel weer terug!
Super leuk dit! Voor hoeveel mensen is er plaats? Ons team bestaat uit 12 man..
Hallo Mayen, er is plek voor zo'n 6 personen. Je kunt ook via www.schipholspacemaker.nl andere ruimtes vinden, het aanbod dat hierop staat wordt binnenkort uitgebreid.
Vandaag een meeting gehad in deze gezellige en inspirerende ruimte. Ik zou deze ruimte aanraden als je op zoek bent naar 'net even anders'. Aandachtspuntje: de prullenbak was al vol toen we er aankwamen (vorige gebruiker?). Is het de bedoeling dat we die zelf legen?
Hi Nicole Waisapy-Lewerissa! De prullenbak van de Livingroom wordt 1x per dag geleegd. Omdat de ruimte afgelopen vrijdag twee keer is geboekt (één keer vanaf 9h00 en één keer vanaf 12h00), vermoed ik dat de prullenbak door de eerste bezoekers is gebruikt. Je hoeft de prullenbak dus niet zelf te legen, maar we gaan er wel van uit dat iedere gebruiker de ruimte netjes achterlaat. Ik hoop dat de rommel meeviel!
De Livingroom was helemaal top! We hadden behoefte aan een overleg in een informele setting en deze locatie was perfect!
De Spot Living Room is een leuke plek! Net een echte huiskamer, helemaal top voor bijvoorbeeld brainstormsessies!
Wat een leuke locatie! Een perfecte plek om even rustig te vergaderen of te brainstormen. We komen zeker nog eens terug.
Three First timers in the Living Room. Uiteraard een koffie meegenomen toen we de sleutel gingen ophalen. Leuke locatie, even weg uit de gebruikelijke (en standaard) vergaderruimtes. Misschien op meer locaties verrassende vergaderzaaltjes neerzetten?
Super locatie met als bonus de food truck als buren voor de lunch, helemaal top!
Super leuke locatie, ook fijn dat er airco is. Enige verbeterpuntje zou een iets grotere prullenbak zijn en de aanwezigheid van white board markers. We gaan er zeker weer gebruik van maken!
Vandaag een leuke meeting gehad met de collega's van mijn afdeling. Het blijft een gezellige en inspirerende spot! Wat kan aangevuld worden? Toiletpapier, flipover papier en white board markers.
Fijne en gezellige ruimte om met je team te brainstormen of te vergaderen. Ook fijn dat we gebruik konden maken van de gratis drankjes en versnaperingen. Hier gaan we vaker komen!
Hoi wij hebben morgenochtend de living room gereserveerd maar hoe weet ik waar ik de sleutel ed op moet halen? Kan er niets over vinden op de site. Gr.
Super locatie voor onze groep! Wij konden alleen de sleutel van koelkast niet vinden..Tip: reguliere check op toilet papier en schoonmaak wel noodzakelijk.
Hele fijne lokatie om te vergaderen en alles klopte en was aanwezig wat wij nodig hadden. Misschien een verlengsnoertje zodat we de laptops op tafel goed konden opladen zou fijn zijn geweest maar geen erg groot gemis opzich. Ik vind de informatie vooraf wel beetje summier, ik wist niet waar ik de sleutel diende te halen, wat er wel en wat er niet aanwezig zou zijn etc. Dat was alleen af te leiden uit de reactier hier dus als dat geregeld zou kunnen worden is wat mij betreft het plaatje compleet. We komen zeker terug!
Hele fijne plek om te vergaderen! Belangrijk dat w.c. papier aangevuld wordt (was op). Misschien handig om de huisregels (waar is de sleutel te verkrijgen, wat is er wel/niet beschikbaar) op deze site te plaatsen en niet alleen in de bevestigingsmail.
Wij hebben gisteren met het team een retrospective gehouden in de Spot living room. Leuke locatie! Flip-over staat klaar. Ik heb zelf stiften en post-its meegenomen. Frisdrank was ruim voldoende aanwezig. En het was lekker warm.
Het is echt een leuke plek om even te vergaderen. De kachel had de ruimte snel opgewarmd. Er was alleen geen toiletpapier.
Ja, echt een leuke omgeving om even op Schiphol te kunnen overleggen, zonder dat je de hele tijd wordt gestoord door je collega's. De kachel deed het goed, en ook bij ons geen toiletpapier...
Het was top. De kachel stond al aan toen ik arriveerde om 08:30. Daardoor was het een warm welkom. Super!
Dit was voor ons alweer de tweede 'bijpraat'-sessie in de Spot Living Room. Het bevalt goed. Tip: ga niet onder de blower zitten, wordt ietwat onaangenaam na enige tijd... En de Engelse drop zag er wat oud uit, die hebben we maar laten staan!
Vandaag voor het eerst gebruik gemaakt van de Spot Living Room. Leuke ruimte, dichtbij kantoor maar toch even er helemaal uit! Misschien even een keer een opruim/schoonmaak actie laten uitvoeren, de pot met drop ziet er inderdaad wat oud uit. Denk wel dat we het met elkaar ook schoon moeten houden door bij vertrek alles netjes achter te laten en ook even de vuilniszak mee te nemen.
Het is een hele fijne ruimte! Jammer dat er een half uur tussen twee gebruikers moet zitten. Ik heb er al vaker gebruik van willen maken maar dan was het al bezet terwijl er best wat tijd tussen zat. Er zouden best nog enkele van dit soort ruimten mogen komen in de directe omgeving van SHG. (ik heb er wel ideeën over...)
Bedankt voor alle reacties! Nu de Spot Livingroom steeds vaker wordt gebruikt (soms wel 3x per dag!) zullen we er samen voor moeten zorgen dat deze opgeruimd blijft voor de volgende gasten. Wat hopelijk helpt is een iets grotere (afgesloten) prullenbak. Deze prullenbak zal iedere avond tijdens de schoonmaakronde worden geleegd. Ook zullen wij nadenken over de catering. Helaas is het voor ons moeilijk in te schatten wanneer de koelkast leeg is en er dus nieuwe drankjes moeten worden besteld. Mocht iemand een slimme oplossing hebben, wij horen het graag! @PaulRoovers Ik heb de buffertijd aangepast in 15 minuten, zodat het rooster iets flexibeler is. Zou je jouw ideeën willen delen in onze ideeënbus? Ik ben erg benieuwd! https://spotschiphol.nl/en/discussions/de-ideeenbus-suggestionbox
Ik ga binnenkort voor het eerst gebruik maken van de living room, en was benieuwd voor hoeveel personen de ruimte geschikt is. Weet iemand het antwoord? groet! Lisanne
Gisteren de Living Room gebruikt voor het eerst en het was erg leuk. Goede locatie om even met collega's een brainstorm te hebben. Er stond alleen nog afval van de vorige groep. Verder prima plek, zeker voor herhaling vatbaar.
Wij hebben met een groepje van 6 een brainstorm sessie gedaan. Dat is uitstekend bevallen! Bij binnenkomst was de ruimte erg warm (buiten 25 graden) maar de airco/blower werkte prima. Wel stond de koelkast niet aan en was deze leeg. Niet erg, we hebben wat gehaald bij de AH aan de overkant. Maar misschien goed om de standaard mail even aan te passen hierop? Dan neem je zelf wat mee.
If there are some signs like "after using, keep the living room clean." will be helpful.
Fijne ruimte, goede locatie, goed werkende airco en schone WC. Het flip-over papier was wel bijna op, maar ik was op tijd en heb nieuw kunnen kopen.
Annick Oosterlee Komende vrijdag zitten wij in de Living Room met 8 personen. Zijn er voldoende stoelen aanwezig voor een groep van 8, of moeten we een klaptstoeltje meenemen?
Hallo Annick , vandaag een prima overleg met een klein clubje gehad in the livingroom. Echt een hele prettige ruimte .Gezellig , licht en functioneel. Heel tevreden . kleine onvolkomendheden , Koelkast klemt wat en 1 stopcontact had geen spanning. Oh en als je vraagt om suggesties. WIFI , een apple / chromecast monitor aan de muur ? met vr gr Paul
Twee weken geleden vergaderd in de Living Room. Een erg leuke ruimte, je bent echt even in een andere omgeving. Ook is het handig dat je zo dicht bij The Base zit met alle faciliteiten. Wifi werkte goed bij ons. Een paar punten: de koelkast was vrijwel leeg (we begonnen om 08.30uur) en er mist iets van een scherm of makkelijk aansluitpunt/projectiepunt voor een beamer. Een verlengsnoer zou al helpen. Maar echt een aanrader als je op zoek bent naar een niet-standaard vergader omgeving.
Hi Jette Bot, bedankt voor de feedback! En goed dat je begint over de koelkast. Met de komst van AH to go hebben wij ervoor gekozen de koelkast niet langer te vullen. Het was voor ons te lastig in te schatten hoeveel mensen er wekelijks in de ruimte aanwezig waren en wanneer de koelkast bijgevuld moest worden. Ik zal dit aanpassen in onze communicatie. Ook twijfelen we al een tijdje over het toevoegen van een scherm... maar omdat er weinig controle plaatsvindt vinden wij dit een beetje spannend.. ;-)
Hi Annick, inderdaad niet erg dat de koelkast niet gevuld is, maar wel handig als dit vermeld wordt. Een beamer scherm dat uitrolt is misschien al minder diefstalgevoelig? En anders gewoon een wit vlak stuk muur waar je op kunt projecteren (niet achter de bank), en een tafeltje en adapter om je beamer goed neer te zetten?
Goeie brainstorm sessie gehad in The Spot! Leuke plek en goed voor de inspiratie even 'uit' kantoor. Alleen vonden we het een beetje 'muf' ruiken. Misschien wat geurstokjes neerzetten? ;)
De Living Room is een fijne plek voor retro's, maar we kregen het vandaag niet warm en zijn uiteindelijk naar VIVA gegaan. De airco stond op heat 25 graden, maar wilde maar niet warm blazen. Kan hier iets aan gedaan worden?
I love it! It's a great place, very quiet and nice. Perfect for an offsite with 4 to 6 people!
Ik heb zojuist een overleg gehad in spot livingroom en het is echt een perfecte plek met een werkende verwarming. Helaas knapte bij het op slot draaien van de deur de sleutel af. Het overgebleven deel is weer ingeleverd bijbrengen Starbucks en zij zouden het verder regelen met de beheerder. Ik hoop dat dit gemaakt is voor de volgende vergadering. Excuses voor het ongemak.
Ik heb morgen (donderdag) voor het eerst de Spot Living Room geboekt, heel nieuwsgierig hoe het is! Alleen ik wil de tijd van mijn reservering nog iets aanpassen (12:30 ipv. 13:30. Kan dat ergens in het systeem?
ook wij hebben vandaag gebruikt gemaakt van de living room, even out of the box en in een andere setting tot ideen komen, wat altijd goed werkt. het is belangrijk idd dat iedereen het schoon en netjes achterlaat, en de ijskast deur gaat nog steeds moeilijk open (helaas) verder hing er een muffe "vintage"geur (maar goed dat is iets persoonlijks en hoort misschien een beetje bij de vintage interieur).
Hi Annick, vanmorgen brainstorm-sessie gehad in de Spot Living Room. Ik sluit mij aan bij het voorgaande commentaar van Yolanda. Leuke plek, maar inmiddels wel weer aan een ´refresh´ toe. Hoewel het top is dat de plek kosteloos gebruikt kan worden, zou het wel fijn zijn als deze schoner (entree en binnen), beter geventileerd en net even beter afgewerkt (ijskast deur etc.) is...
Gisteren gebruik mogen maken van The Living Room: uitstekende plek om even uit met een kleine groep te brainstormen! De airco en de extra heater zorgden er voor dat het prima behagelijk was. Naast de dingen als de voorgangers al opmerkten, faciliteiten voor een presentaties ed zou gewenst zijn.
De Living Room is wat mij betreft echt wel aan groot onderhoud toe. Bovendien, bij de deurmat groeit er iets op de grond wat op champignons lijkt, het licht in het toilet werkt niet en ook is van de heather een knop afgebroken. En dat is jammer omdat het juist zo'n toffe plek is om met een kleine groep mensen een brainstorm-sessie te hebben.
Vanmiddag gebruikt gemaakt van de Living Room maar na een uur toch verplaatst naar the Base. We hadden het allemaal heel koud , de heater kon het niet warm krijgen. Het was ook erg vochtig en vies binnen. Er groeien inderdaad dingen op de deurmat. Echt heel jammer want we waren het er allemaal over eens dat het een super ruimte is om even in een andere setting met elkaar te sparren.
Goedemiddag! Zoals veel van jullie aangeven is de Spot Livingroom wel aan een kleine opknapbeurt toe. Hoewel het huisje dagelijks wordt schoongemaakt krijgen wij regelmatig klachten dat de ruimte niet meer fris oogt (of ruikt). Gisteren hebben wij de buitenkant van het huisje professioneel gereinigd. De komende week gaan wij onderzoeken wat er moet gebeuren om de binnenruimte weer om te toveren tot de fijne en inspirerende vergaderplek, zoals we deze bedoeld hebben. To be continued!
Vanmorgen in Spot Livingroom een retrospective gehouden met ons team. De ruimte zou gerenoveerd moeten zijn maar dat was niet te zien. De kraan in het keukentje is stuk waardoor ik mijn vinger openhaalde. Daarnaast is de koelkast vies en leeg. Het zou zo'n leuke ruimte kunnen zijn maar zou het nu niet snel weer boeken.
Sjoukje Luijken , wat een vervelende ervaring. De ruimte is helaas nog niet gerenoveerd. De renovatie staat op de planning en is door de bouwvakvakantie opgeschoven naar eind augustus. Wij zijn het met je eens dat het beter kan. Daarom hebben we als doel om de Living Room na de zomer in volle glorie te herstellen.
Beste Anniek, Leuk deze ruimte. Hoe kan ik deze ruimte boeken? Gr. Linda
Hi Linda, gedurende de zomer is de ruimte gesloten wegens renovatie. Als de ruimte weer zo goed als nieuw is komt er een optie op de website om de ruimte te boeken.