Waar zijn de foodtrucks gebleven?

Vier weken lang hebben we kunnen genieten van uiteenlopende keukens op Schiphol. Amerikaanse burgers, Hawaiiaanse garnalenwraps en nog veel meer gerechten werden geserveerd bij The Cabin tussen 9 mei en 3 juni. Hoe is het de foodtruckers vergaan? Vielen de verkopen mee of tegen? En de belangrijkste vraag: waar zijn de trucks gebleven?

Op 2 juni hebben wij de foodtruck pilot samen met wat foodtruckhouders geëvalueerd. Onder het genot van een hotdog - hoe kan het ook anders – zijn we tot de conclusie gekomen dat de pilot een succes was. Over het algemeen is er door de foodtruckers erg enthousiast gereageerd op de locatie én de verkopen. Een groot deel van de foodtruckers heeft zo’n 50-70 lunches per dag verkocht, een aantal kwam door de regen helaas niet verder dan 10-20 lunches.

Het Nederlandse weer bleek de grootste risicofactor. Hoewel The Cabin is ingericht als overdekte eetlocatie, is gebleken dat Schipholwerkers op regenachtige dagen toch minder snel het gebouw verlaten om ergens anders te lunchen.

Één keer, nooit meer? Zeker niet! We kijken terug op een geslaagde pilot en de foodtrucks komen terug. Wel is besloten om deze voortaan op twee vaste dagen aan te bieden, te weten dinsdag en donderdag. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de programmering voor de komende weken, maar het zal niet lang meer duren tot we weer kunnen genieten van de heerlijke burgers, wraps en verse salades.

Ik ben erg benieuwd wat jullie hiervan vinden, en welke trucks er zeker terug mogen komen naar Schiphol?

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
View profile

3 comments

Jammer dat ze niet op het 100-jarig Schipholfeest stonden.