SPOT Fijnproevers: Wat eten we vanavond?

Een aantal weken geleden plaatste ik de oproep "Fijnproevers gezocht!", waarin ik zocht naar echte levensgenieters die het wel zagen zitten om de maaltijden van Bilder & de Clercq te reviewen op Spot. 18 Fijnproevers meldden zich, en op deze plek kun je wekelijks een nieuwe recensie lezen.

Heb je zelf een lekkere maaltijd in gedachten die je graag met de community wilt delen? Ook dat kan op deze plek! :-)

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
View profile

8 comments

En dan loop je zomaar het kantoor uit, de zonnige avond tegemoet, met een mooi zakje van "Bilder & de Clercq". Bij die naam alleen al krijg je een 5 sterren gevoel, alsof het eten van een exclusief advocaten kantoor komt. Dat moet dus goed komen.. Het mooie zakje bevat de ingrediënten voor de maaltijd 'hamburgers met pancetta en dragonmayonaise' voor 2. Althans, de meeste ingrediënten. Na een snelle sprint naar de supermarkt (wat nou juist vandaag niet de bedoeling was), is ook de mayonaise in huis en kan het koken beginnen. Als Projectmanager besteed ik deze taak uit aan mijn vriendin en hou ik zelf nauwlettend de boel in de gaten. De burgers komen van de Lindenhoeve, een boerderij die ook vlees levert aan no-nonsense initiatieven als koopeenkoe.nl, daarmee lijkt het vlees bij voorbaat al goed en ook nog duurzaamish. Zodra alles klaar is, wat overigens probleemloos gaat met het bijgeleverde recept, staat er een hip broodje hambo te dampen. Dit zou zeker niet misstaan in een eveneens hip etablissement zoals de thrill_grill. Ware het niet dat dit veel lekkerder is! De pancetta is super en de rest van de ingrediënten eigenlijk ook. Zo smakelijk als het op de foto eruit ziet smaakt het ook. En als je klaar bent zitten je handen volledig onder, zoals het bij een goede burger hoort. Voor 2 personen is 15 euro wel aan de hoge kant, maar in tegenstelling tot het gemiddelde hello fresh pakket heb je nu wel iets smaakvols. Bovendien ben je buiten de deur nog het dubbele kwijt. Kortom, een aanrader als je geen tijd hebt om zelf boodschappen te doen!
Ook ik heb een maaltijd uitgeprobeerd bij Bilder en de Clerq. De lente is begonnen en ik had zin in asperges met gerookte zalm en dragonsaus. De asperges met zalm waren lekker makkelijk te bereiden. De saus was wel echter bewerkelijk: eerst de sjalot in de olie bakken en met de witte wijn laten indampen, dan de room erbij en laten indampen, dan sjalot eruit zeven en dan afmaken met boter en dragon. Maar toen het eenmaal op tafel stond was ik dat alweer vergeten, want het was heel erg lekker!
Eigenlijk is het uitzoeken op de site of via de app al een feestje! Makkelijk & overzichtelijk, maar ach die keuzestress ... het ziet er allemaal zo lekker uit! Ik kies uiteindelijk voor de Bietensalade met Burrata, een vegetarisch hoofdgerecht voor 2. Dat wordt toveren met bieten, een pistoletje, burrata, komijnzaad, dille, rozemarijn, kervel & bulls blood (wist ik ook nog niet eerder, maar bulls blood is het jonge blad van een biet welke vaak als salade wordt gebruikt). Een prima start van een lang zonovergoten hemelvaartsweekend! De meegeleverde kookbeschrijving is heel helder (fijn die plaatjes!) en makkelijk te volgen. Alhoewel ik mezelf niet in de categorie keukengodin plaats, ziet het eindresultaat eruit alsof deze rechtstreeks uit het boekje komt. Kijk, daar hou ik van! Hoe zien mijn 30 minuten bereiding er nu eigenlijk uit? Bietjes in partjes 15 min in de oven met olie, zout & peter, Ondertussen het pistoletje verkruimelen en mengen met de fijngehakte rozemarijn, komijnzaad en sherryazijn (ik heb appelciderazijn toegevoegd in plaats van). Broodkruimels goud-bruin bakken en daarna 3/4 van de bulls blood heel kort bakken. Kervelblaadjes en de dille vermengen met de ovenverwarmde bietjes. Gebakken bullsblood over 2 borden verdelen, bietjes er bovenop, burrata er bovenop en afmaken met de resterende bulls blood en de broodkruimels. Conclusie: Ik voel me zomaar ineens even een masterchef (volgens mijn vriend zag het er ook allemaal heel profi uit in de keuken :-)) Het is makkelijk, snel, erg lekker en voor mensen met weinig inspiratie in de keuken: je zet in een handomdraai een heerlijk origineel gerecht op tafel. Ik ben fan!
Helaas ging er bij ons wat mis met de Bilde & De Clercg code, maar na een telefoontje werd er meteen actie ondernomen en meteen een nieuwe code toegestuurd. Wij hadden gekozen voor de Eendenborstfilet met Miso, Aubergine en Sugarsnaps. Na inderdaad een half uurtje in de keuken stond het gerecht op tafel en ik kan niet anders zeggen super van smaak.
Ik heb de Paella getest. Bestellen gaat heel soepel, maar een bevestiging dat de bestelling geleverd is, was fijn geweest. Een collega had het over boodschappen, waardoro ik dacht 'goh, waar zou mijn bestelling zijn'. Voor een forens is de paella geen optie. Ik had, helder moment, een koeltas meegebracht, anders was het zakje diepvrieserwten en diepvries zeevruchten compleet ontdooid. Nu ben ik wel een uur onderweg, dus misschien ben ik niet representatief. Recept klopte helaas niet. Bij de eerste actie moest de ui, de knoflook en de chorizo in stukjes gesneden worden. De ui en de knoflook gingen de pan in, over de chorizo werd met geen woord meer gerept. Ik heb de chorizo er later maar bijgedaan, maar een beetje gebakken was hij vast nog lekkerder geweest. Maar, het eindresultaat mocht er zijn! Heerlijke frisse smaken, goede combi's van de zoete tomaten en de frisse citroen, kwaliteit van zeevruchten en chorizo was top (heb stiekempjes een stukje geproefd.. ). Die hebben we dan ook uit de pan gevist, toen we eigenlijk al klaar waren, want voor 2 personen was het een royale pan. Erg lekker!
Ik heb in het begin wat aanloopmoeilijkheden met het inloggen op de site gehad. 8 karakters, incl hoofd- en kleine letters en cijfers en speciale tekens bleek niet genoeg om toegang te krijgen tot de site. Na wat heen en weer mailen heb ik nu een wachtwoord van 24 karakters, die ik nog niet heb durven veranderen. Helaas waren toen de Asperges met zalm uit het assortiment verdwenen. Maar de eendenborst met Miso, sugersnaps en Aubergines was een heel lekkere 2e keus. Het recept was heel duidelijk en de benodigde eigen ingrediënten minimaal. Omdat ik gasten had heb ik het recept in 4 porties verdeeld als voorgerecht, wat dan ook nog best wel veel was. Ik heb iedereen even een cijfer laten geven en we komen gezamenlijk op een dikke 8,5 uit. De prijs vind ik wel wat aan de hoge kant, maar daar staat het gemak van lekker uit je werk de spullen meenemen weer tegenover. Ik zou het wel een optie vinden als je een paar dagen eerder zou kunnen bestellen. Bijv. op woensdag bestellen voor vrijdag.
Ik heb de "Bulghur Pilav met Koolvis" getest. Het bestelproces is erg eenvoudig. Met een paar muisklikken heb je een maaltijd besteld. Zelf miste ik wel een wat gedetailleerdere ingrediëntenlijst en het aantal gerecht wat je voor 1 persoon kan bestellen is wat beperkt. Rond 16.20 werd ik door de lieftallige dame van de receptie gebeld dat mijn maaltijd binnen was. Alles zit netjes ingepakt en de groentes en vis waren erg vers. Het bereiden is makkelijk, in een paar korte stappen met plaatjes staat beschreven hoe je de maaltijd moet maken. Binnen 40 minuten stond een heerlijke maaltijd op tafel. De prijs/kwaliteit verhouding vond ik goed. Als je zelf de ingrediënten bij groente- / visboer zou halen kan je het niet goedkoper doen. Het is een prima optie als je geen tijd hebt om boodschappen te doen en toch gezond en lekker wilt eten.
Grilled salmon & Vegetables in an Asian broth This Salmon & vegetable soup -probably the best way to subscribe this dish- is a very easy recipe. It's healthy and packed with flavor and it's just perfect for lunch and dinner. Fresh ginger, chili flakes, lime and that little dash of soy sauce give the food more a more Asian taste. All ingredients are displayed by meal, which makes shopping a lot easier and all ingredients are fresh and measured for each dish, so in the end NO MORE WASTE!