Spot's terrassenlijst: De beste terrassen van Schiphol op een rij

Spot's terrassenlijst: De beste terrassen van Schiphol op een rij

Na maanden thuiswerken en hopelijk een mooie vakantie in het vooruitzicht, hebben we straks weer genoeg om over bij te praten met onze collega's. En waar beter dan op één van de terrassen van Schiphol? Voor een heerlijke lunch, borrel of diner, met z'n tweetjes óf met meerdere collega's. We mogen weer! Spot zette de fijnste terrassen op Schiphol (in alfabetische volgorde) voor je op een rij. Wat is jouw favoriete terras? 

1. De Huismeesters (Schiphol-Oost)

210616 spot zomer 304 hr mkuipers

Waar staat (het terras van) de Huismeesters om bekend?

Lidwieke Jongepier, locatiemanager: Bij de Huismeesters proberen we een sfeer te creëren waar veel mensen zich thuisvoelen, een soort huiskamer buitenshuis. Ons terras staat bekend om onze gezellig muziek die altijd aanstaat, de heerlijke ochtendzon en die welverdiende kop koffie die je bij ons super voordelig drinkt! 

Wat is jouw favoriete item op het menu deze zomer?

Mijn favoriete item op het menu deze zomer is onze Huismeesters Iced Tea. Die maken we zelf met heerlijke zwarte thee van Teastreet en een aantal geheime ingrediënten. Tijdens de zomermaanden maken we ook graag een iced cappuccino voor je, met onze fantastische Noble Tree koffie! 

Waar kijk je naar uit deze zomer?

Na al het thuiswerken zien we er naar uit om elke dag oude & nieuwe gezichten te verwelkomen bij De Huismeesters! We willen voor jullie een gezellig buurtcafé zijn waar je terecht kan voor koffie, ontbijt & lunch, maar ook mag aankloppen voor het organiseren van een evenement, verjaardag of afscheid. Niets is te gek, na afgelopen jaar valt er nog heel wat te vieren!

2. Hilton Amsterdam Airport (Schiphol Central Business District)

210616 spot zomer 318 hr mkuipers

Waar staat (het terras van) Hilton om bekend?

Iris Rijnierse, assistant F&B manager: Het terras staat bekend om de combinatie van lokale producten en Aziatische specialiteiten. Je kan genieten van een biertje van Brouwerij ‘t IJ met heerlijke gyoza erbij! Daarnaast is het mogelijk om lekker te loungen in onze strandstoelen of te lunchen aan een van onze bartafels. Het terras is niet alleen voor onze hotelgasten maar ook voor iedereen die werkt op Amsterdam Airport Schiphol. Kom voor een business lunch, een zakelijke diner-afspraak of after work drinks met collega’s!

Wat is jouw favoriete item op het menu deze zomer?

Dan ga ik voor de Beyond Burger! Een plantaardige burger die we serveren met avocado, kimchi en zoete aardappel frietjes op een roze ‘bun’! Echt een aanrader.

Waar kijk je naar uit deze zomer?

Ik kijk uit naar alle evenementen die we gaan organiseren deze zomer op het terras en ons nieuwe thema: “New Dawn Rising”. Ons terras kleurt roze! Roze is de kleur van passie, hoop en optimisme. En wij zijn heel blij dat we weer kunnen doen waar wij passie voor hebben: onze gasten serveren op het terras (en in Bowery Restaurant en Axis Cocktail Bar natuurlijk!).

3. La Place (Schiphol Central Business District)

def 210616 spot zomer 017 lr mkuipers

Waar staat (het terras van) La Place om bekend?

Mariska, medewerker bediening: Het buitenterras van het La Place Restaurant is de eyecatcher van het Jan Dellaertplein. Gasten kunnen bij La Place terecht voor heerlijk vers bereide en huisgemaakte gerechten en drankjes. En Schiphol medewerkers komen hier graag voor een verkoelend drankje na het werk.

Wat is jouw favoriete item op het menu deze zomer?

Bij La Place wordt alles iedere dag vers bereid, dus eigenlijk is alles lekker.

Waar kijk je naar uit deze zomer?

De gezellige drukte op het terras met heel veel vrolijke mensen. En wanneer het zonnetje schijnt is er zon op het terras.

4. Rembrandt (Schiphol Central Business District)

210616 spot zomer 300 hr mkuipers

Waar staat (het terras van) Rembrandt om bekend?

Floris Spaans, locatiemanager: Café Rembrandt is echt de huiskamer van Schiphol. Iedereen komt hier langs of je nu op Schiphol werkt of een vlucht moet pakken.

Wat is jouw favoriete item op het menu deze zomer?

Ik ben altijd in voor één van de burgers, of een lekkere snack bij een biertje.

Waar kijk je naar uit deze zomer?

Het mooiste zou zijn als we deze zomer weer een vol terras hebben en iedereen het weer naar hun zin heeft.

5. Steigenberger (Schiphol-Oost)

steigenberger

Waar staat (het terras van) Steigenberger om bekend?

Joel, assistent F&B manager: De leuke namiddagse borrels. Zeker voor Corona kwamen er veel mensen van de omliggende kantoren in het zomerseizoen lekker bij ons borrelen – we hebben tenslotte vanaf 4 uur de zon mooi op ons terras staan!

Wat is jouw favoriete item op het menu deze zomer?

We hebben nu echt een leuke Amsterdamse “Jordaanse” borrelplank op het menu; bitterballetje, kaasje, worstje, zuurtje en het wordt echt veel besteld. Ook hebben we een superleuke zomerse kroketburger in een rood broodje als special. Past heel goed bij de sport zomer.

Waar kijk je naar uit deze zomer?

Volle terrassen! Eindelijk mogen we weer! Ons terras is altijd super gezellig, met een mix van hotelgasten, en onze gasten van de omliggende kantoren! Ik kijk er naar uit!

6. VIVA (Schiphol Central Business District)

190709 sre beeldbank 933 lr

Waar staat (het terras van) Viva om bekend?

Kirsten Molenman, floormanager: Viva staat bekend om het zonovergoten terras waar je heerlijk kunt lunchen en kan genieten van een borrel met fingerfood.

Wat is jouw favoriete item op het menu deze zomer?

Klinkt misschien gek, maar ik kan zo genieten van een goed gebakken uitsmijter. Heerlijk doorbakken bacon, rauwe ham, gesmolten kaas en de dooier licht 'runny', ja, daar mag je me voor wakker maken...

Waar kijk je naar uit deze zomer?

Ik kijk erg uit naar het nog meer mogen ontvangen van gasten. Wij hopen dat er stap voor stap weer meer mensen naar kantoor komen om te werken en de onderlinge contacten aan te snijden. Wij zijn er klaar voor om weer volop lunches en borrels te organiseren voor de mensen in en rondom The Base. U bent van harte welkom in Viva!

7. Wings Food & Drinks (Schiphol-Oost)

210616 spot zomer 308 hr mkuipers

Waar staat (het terras van) Wings om bekend?

Jesse van Heerdt, manager Wings: Het terras van Wings staat bekend om de vele personeelsborrels van de diverse bedrijven op Schiphol-Oost. Ook kun je hier terecht voor een heerlijke lunch.

Wat is jouw favoriete item op het menu deze zomer?

De sliptongetjes zijn mijn favoriet!

Waar kijk je naar uit deze zomer?

Ik kijk er ontzettend naar uit dat wij geen Corona maatregelen meer hebben en dat het oude normaal terug is.

Wat is jouw favoriete terras op Schiphol? 

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

1 reactie

WINK https://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g8721490-d8715684-Reviews-Wink-Oude_Meer_North_Holland_Province.html#MAPVIEW ook leuk en gezellig :o)