Met afstand de leukste kerstuitjes

Met afstand de leukste kerstuitjes

Last Christmas zaten we met z’n allen thuis. Grote kans dat een fysieke kerstborrel er dit jaar wéér niet in zit. Dus zetten wij wat leuke alternatieven op een rijtje. Zo sluiten jij en je collega’s het jaar toch feestelijk af.

Blind bier proeven

Jullie krijgen thuis een bierpakket opgestuurd. En het leuke is: de flesjes hebben allemaal hetzelfde etiket. Niemand weet dus wat-ie drinkt. Herken jij het verschil tussen een blond biertje en een IPA? Je proeft, scant de QR-code op het flesje en beantwoordt de vragen. Een leuke manier om je bierkennis te testen. Na afloop vergelijken jullie scores: wie is de grootste bierkenner?

Je bestelt deze bierpakketten bijvoorbeeld via Raadhetbiertje.nl.

Kok in huis

Hoe leuk is het om de chef-kok in jezelf naar boven te halen? De Kookfabriek organiseert St(r)eaming Chefs: digitale kookworkshops die je volgt vanuit je eigen keuken. Jullie krijgen van tevoren een boodschappenlijstje met producten die je in huis moet halen. Tijdens de workshop vertelt de chef wat je moet doen. Prangende kookvragen? Die kan je natuurlijk ook stellen. Klaar met koken? Dan blijf je natuurlijk in de call hangen om ‘samen’ te eten.

Op pad met Tassie

Even weg van de computer en lekker naar buiten? Kies dan voor een stadswandeling van Tassie. Met één tot drie collega’s loop je door Amsterdam, Utrecht, Rotterdam of Groningen. Samen, of ieder in z’n eigen stad. In Utrecht en Amsterdam kies je zelfs uit verschillende wijken. Vooraf krijgen jullie een ‘tassie’ met een routebeschrijving, drankje en wat snacks. Onderweg kom je langs cafés, voor een lekkere glühwein bijvoorbeeld. Deel je foto’s in een WhatsApp-groep, zo zijn jullie toch een beetje samen!

Let op: begin niet allemaal op hetzelfde tijdstip. Zo hou je de groepen apart en kun je 1,5 meter afstand blijven houden. Haal de tassies van tevoren op – elke stad heeft een ophaalpunt.

Tip: meer dan veertig collega’s? Kies dan voor een tour op maat.    

Andere stadswandelingen

Er zijn meer partijen die dit soort wandelingen aanbieden. Denk aan Tasty Walk of Le Food Walk

Tijd voor spelletjes!

Liever een kerstbingo, quiz of escape room? Kijk eens op de website van Social Spel. Zij bedachten bijvoorbeeld Het Hoogeboom Mysterie, waarin je in kleine groepjes een case probeert te kraken. Ook kun je via Mibo op een leuke manier e-meeten in kerstsfeer. 

Support your locals

Wil je je collega’s tijdens de digitale kerstborrel verrassen met een lekker borrelpakket? Ga dan eens langs een lokale traiteur of delicatessenzaak. Stel daar een assortiment samen met drankjes en hapjes. Je kunt je collega’s natuurlijk ook vragen om het zelf op te komen halen. Zijn ze er nog even uit ook! 

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties