Kom op de fiets!

Kom op de fiets!
Amsterdam Airport Schiphol heeft de ambitie om in de komende jaren het aantal luchthavenmedewerkers dat met de fiets naar Schiphol komt te laten stijgen. Om deze ambitie te realiseren, is het fietsprogramma ‘goinGDutch’ ontwikkeld. Vandaag gaf Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) , officieel het startschot voor dit programma.

Er werken ruim 66.000 mensen op de luchthaven, daarvan komen ongeveer 4.000 mensen met de fiets naar Schiphol. Schiphol is één van de nieuwste fietsambassadeurs van staatssecretaris Stientje van Veldhoven (I&W). Vanuit deze rol en om het aantal luchthavenmedewerkers dat met de fiets naar Schiphol komt te laten stijgen heeft Schiphol in samenwerking met partners BAM, Microsoft en OrangeNXT een fietsvisie ontwikkeld onder de naam ‘goinGDutch’.

In het fietsprogramma goinGDutch staan concrete plannen om het fietsen naar en rond Schiphol te stimuleren. Deze plannen richten zich op de infrastructuur, de fietsvoorzieningen en het stimuleren van fietsgedrag. Schiphol en I&W investeren in verbreden van de zogenoemde snelfietspaden tussen Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam. Ook worden kruispunten nog veiliger gemaakt om de infrastructuur te verbeteren. Vervolgens zullen fietsvoorzieningen uitgebreid worden, zoals het aantal fietsenstallingen en oplaadpunten. Daarna gaat Schiphol actief aan de slag om ervoor te zorgen dat medewerkers op de fiets stappen, bijvoorbeeld door het financieel aantrekkelijk te maken.

Berend Koudijs

Community Employee
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties