Hartverwarmende initiatieven van bedrijven uit de community

Hartverwarmende initiatieven van bedrijven uit de community

De coronacrisis raakt ons allemaal. Extra fijn dat er in deze moeilijke tijd mooie initiatieven ontstaan om elkaar te helpen. Ook op Schiphol.

  • CARGILL heeft 60.000 liter ontsmettingsalcohol, dat geproduceerd is in Sas van Gent, ter beschikking gesteld aan Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen.
  • Ook HEINEKEN helpt ziekenhuizen in Nederland en België met desinfecterende middelen. Maar liefst 250.000 flesjes handsanitizer, gemaakt van 30.000 liter alcohol, zijn de afgelopen weken verdeeld. 
  • Zes KLM-collega’s startten Blauw Helpt!, een initiatief om hulp te geven aan mensen die het in deze coronacrisis hard nodig hebben. Al 1500 KLM’ers stellen hun diensten beschikbaar. Lees meer in dit interview
  • KLM CATERING SERVICES kookt voor dak- en thuislozen in Noord-Holland. Elke dag koken er 6 vrijwilligers op Schiphol-Noord voor GGZ instelling Reina. Daarna worden de maaltijden door vrijwilligers naar Zaandam gebracht.
  • SCHIPHOL GROUP collega’s laten hartverwarmende boodschap achter op parkeerterrein (zie foto). 
  • Massage-O-Matic en SCHIPHOL GROUP stellen acht Massage-O-Matics belangeloos beschikbaar aan zes verschillende zorginstellingen en ziekenhuizen in Den Haag en omgeving. Zo kunnen zorgmedewerkers tussen hun drukke werkzaamheden door even heerlijk ontspannen in de computergestuurde shiatsu massagestoelen.
  • Omdat de werkzaamheden en bestellingen sterk zijn afgenomen in het bedrijfsrestaurant van Schiphol Group, heeft EUREST een deel van hun voorraad gedoneerd aan de voedselbank Haarlemmermeer.
  • VERMAAT stelt "Working From Home Box" samen. Een leuke manier om je medewerkers te verrassen, hen te laten weten dat je aan ze denkt, het gevoel van 'samen' naar boven halen. Heb je vragen of interesse? Je kunt contact opnemen met thebase@vermaatgroep.nl
  • MICROSOFT organiseert “Master working from home” webinars voor de thuiswerkers, en helpt leraren én zorgverleners om digitale opties voor (crisis)overleggen, scholingen, bijeenkomsten en consulten mogelijk te maken. 

Doet jouw bedrijf iets bijzonders in deze tijd? Of heb je een initiatief gespot dat nog niet op deze lijst staat? Laat het weten in de comments!

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

2 reacties

SUPER! Dank je wel voor het versturen, Annick! STAY SAFE :o)
Mooi om te zien en goed om te lezen dat iedereen zo zijn best doet en zo betrokken is!