Getest! Drie verrassingsboxen via Too Good To Go

Getest! Drie verrassingsboxen via Too Good To Go

We gooien elk jaar met z’n allen behoorlijk wat eten weg. De bedenkers van de app Too Good To Go konden het niet meer aanzien en bedachten een oplossing. Ze ontwikkelden een app waarop hotels, restaurants en supermarkten producten kunnen aanbieden die niet zijn verkocht, maar waarvan het zonde is om ze weg te gooien. Community-manager Annick Oosterlee en community-lid Sebastiaan Wesseling namen de proef op de som en delen hun ervaringen.

Het werkt als volgt: via de Too Good To Go-app bestel je een ‘magic box’ bij een van de beschikbare locaties. Deze kom je vervolgens halen op het afgesproken tijdstip. Omdat van tevoren niet bekend is wat er die dag overblijft, is het voor jou een verrassing wat er in je box zit. Je moet dus wel van een experimentje houden!

Op Schiphol heeft Too Good To Go een ruim aanbod: er doen acht locaties mee aan het initiatief. Zo kun je overgebleven producten afhalen bij Café Bonjour, HEMA, Hilton Amsterdam Airport Schiphol, Famous Flavours en drie Albert Heijn-vestigingen. Wij gingen langs bij een paar locaties. Hieronder lees je wat we ervan vonden!

tgtghilton.jpg

Maaltijdbox 1: Hilton Amsterdam Airport Schiphol

  • Inhoud: Twee croissantjes, twee gekookte eieren, twee brownies, twee gebakjes, twee plakjes kaas, twee wafels, bacon, brie en een kop koffie.
  • Prijs: €4,99
  • Beoordeling: 4,4 🥄

Met Too Good To Go kun je bij Bowery Restaurant in het Hilton hotel vrijwel elke dag een ontbijtje scoren. Voor vijf euro waan je je even hotelgast terwijl je aansluit bij het buffet. Je moet wel opschieten: je hebt tien minuten om je maaltijd samen te stellen. Geen punt wat ons betreft, want we gingen er met een behoorlijke buit vandoor. Je kunt zelf kiezen wat je neemt, en ook voor vegetariërs zijn er voldoende opties. Leuk is dat je gratis een kopje koffie of thee mag pakken om je ontbijt af te maken.

Mocht je al hebben ontbeten voor je op Schiphol aankomt, dan kun je de maaltijdbox prima tot de lunch bewaren. Einde dag zijn de croissantjes zijn nog steeds kakelvers. Ook de eitjes komen goed uit de test, daar kan menig hotel nog iets van leren. Kleine kanttekening: toen wij kwamen, was er nog veel keuze. Maar het kan gebeuren dat sommige dingen al op zijn.

Versheid             🥄🥄🥄🥄🥄
Diversiteit           🥄🥄🥄🥄
Vegaproof           🥄🥄🥄🥄🥄                  
Verassingseffect  🥄🥄🥄🥄
Value for money   🥄🥄🥄🥄

Eindscore              4,4 🥄

tgtgahtogo.jpg

Maaltijdbox 2: Albert Heijn To Go

  • Inhoud: Limonade, drie koeken, twee belegde boterhammen, twee salades, wrap, sandwich, pasta, croissant en tofubowl.
  • Prijs: €3,99
  • Beoordeling: 4,6 🥄

Een groot en divers pakket met veel vegetarische opties! We werden erg leuk ontvangen en de tasjes stonden netjes voor ons klaar. De AH-medewerkers legden uit waarom we zo veel meekregen: in tegenstelling tot veel andere AH To Go’s, is dit filiaal op zaterdag en zondag gesloten. Hierdoor krijg je dus veel producten mee die het hele weekend goed zijn, maar de maandag niet halen. Een aanrader dus als je veel trek hebt! Wel zou het misschien een goede toevoeging zijn als je kon kiezen tussen een ‘alles-tas’ en een vega-tas.

Versheid               🥄🥄🥄🥄
Diversiteit             🥄🥄🥄🥄🥄
Vegaproof             🥄🥄🥄🥄
Verassingseffect    🥄🥄🥄🥄🥄
Value for money    🥄🥄🥄🥄🥄

Eindscore               4,6 🥄     

tgtgcafebonjour.jpg

Maaltijdbox 3: Café Bonjour (Esso)

  • Inhoud: Twee krentenbollen, twee donuts, croissant en wrap met kip.
  • Prijs: €4,99
  • Beoordeling: 2,6 🥄

Last en helaas ook least: van deze laatste maaltijdbox waren we niet erg onder de indruk. De omschrijving in de app deed vermoeden dat het een pakket zou zijn, zoals je dat vroeger naar schoolkamp meekreeg: iets gezonds, iets zoets en een lekker drankje. Dat bleek niet het geval. Het drankje ontbrak, de donuts en krentenbollen waren droog, en omdat alles in de koelkast was bewaard, had de croissant alle knapperigheid verloren.

Gelukkig was in de Too Good To Go-app van tevoren al aangegeven deze maaltijdbox minder goed gevuld zou zijn dan we gewend waren. De prijzen liggen bij een tankstation nu eenmaal hoger, waardoor je minder waar voor je geld krijgt. Alles stond wel netjes voor ons klaar op de afgesproken tijd.

Versheid                🥄🥄                  
Diversiteit              🥄🥄   
Vegaproof              🥄🥄🥄🥄                
Verassingseffect     🥄🥄🥄   
Value for money     🥄🥄

Eindscore                2,6 🥄

Conclusie

Een ‘magic box’ is een momentopname én een verrassing: de ene keer is-ie beter dan de andere, maar je bent hoe dan ook duurzaam bezig. Daardoor is het juist leuk om ‘m eens uit te proberen! Bij Café Bonjour gaan we de volgende keer gewoon weer voor een van de heerlijk versbelegde broodjes, maar de overige maaltijdboxen vielen erg in de smaak. Dit Too Good To Go-experiment was zeker voor herhaling vatbaar, dus hou Spot in de gaten voor een volgende proefronde!

Heb jij al ervaring met Too Good To Go op Schiphol, of wil je ook een keer mee proeven? Laat het weten in de comments!

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

1 reactie

Wat een leuke review! Ik kreeg helemaal trek van al die lekkere dingen, dus ik wil wel een keer mee proeven!