De ochtendroutine van vijf verschillende communityleden

De ochtendroutine van vijf verschillende communityleden

Een goed begin is het halve werk. Dat geldt ook voor de start van je dag. Júist nu de routine van werken op kantoor voor veel mensen is weggevallen kan het fijn zijn om een ochtendritueel te hebben. Hoe doen andere community leden dat? 

Heb jij een vaste ochtendroutine? Laat het weten in deze poll. 

Alessandro Fusaro, SkyTeam:

"Toen de lockdown begon, beloofde ik mezelf dat ik de extra tijd – waarin ik normaal van en naar werk reisde – goed zou gebruiken. Dus bleef ik m’n wekker op dezelfde tijd zetten. Zo zou ik zeeën van tijd hebben om rustig te kunnen ontbijten, een wandeling door het park te maken of zelfs wat ochtendyoga te doen.

Ik vraag me echt af wat er met die extra anderhalf uur per dag is gebeurd, want de tijd lijkt elke morgen weer voorbij te vliegen – een kwartier voor m’n eerste vergadering zit ik meestal nog in m’n pyjama op de bank, het nieuws te kijken of door Instagram te scrollen. Meestal lukt het me gelukkig nog wel om m’n waardigheid enigszins te herstellen door snel onder de douche te springen en m’n kantoorkleren aan te trekken. Helemaal klaar voor een nieuwe werkdag!"

mail

Duwien Otten, Schiphol Group:

"Ons team werkt sinds half maart thuis, net als heel veel andere mensen in Nederland. Daardoor zijn we compleet losgeweekt van de hectiek binnen de Schiphol-omgeving. Ons werk is intensief en de zaken die ons bezig houden, spelen zich in de terminal af. Het was dus behoorlijk wennen voor ons team om aan het werk op afstand invulling te geven – waarbij we nog wel één keer per maand in de terminal afspreken, wat helpt.

Om toch verbondenheid met elkaar en het reilen en zeilen op Schiphol te creëren, hebben we aan het begin van de thuiswerkperiode ‘de dagstart’ geïntroduceerd. Elke ochtend, van negen tot half tien, hebben we met elkaar een Skype-call. Camera’s aan, koffie of thee erbij, en dan vertellen we elkaar wat we die dag gaan doen en wat ons daarnaast nog meer bezighoudt. Het is inmiddels echt een ritueel geworden, waar we allemaal waarde aan hechten en zelfs naar uitkijken. Nog leuker is dat ons team hechter dan ooit is en we veel beter op de hoogte zijn van elkaars werkzaamheden en welzijn. Kortom, de dagstart maakt onze werkdag!"

Sebastiaan Wesselings, KLM

"Waar veel van m’n vrienden de wekker vroeg zetten ‘om in het ritme te blijven’ en er ook nog een hardlooprondje van 5 kilometer mét oefeningen onderweg uit weten te persen, blijf ik toch echt liever lekker liggen. Momenteel zet ik mijn wekker om kwart voor 8. Dan mogen onze pluizenbollen er nog even bij liggen (dat vinden ze heerlijk!), en kunnen m’n partner en ik rustig wakker worden. Veel fijner dan gehaast op moeten staan.

Ik ben energieker en vrolijker, en nu we onze ochtenden beginnen met veel kopjes en luid gespin van onze kleine knuffelberen, kunnen we de realiteit elke dag heel even vergeten voor we weer aan de slag moeten. Overigens merkte ik dat onlangs wel toen ik na 179 dagen voor het eerst m’n uniform weer aantrok: dat zat nét iets strakker dan in maart. Toch ben ik blij dat ik niet meer elke dag om zes uur op hoef te staan."

image 1

Nina Aerts, Schiphol Group

"Ik ben niet echt een ochtendmens, dus ik probeer een vaste structuur aan te houden ’s morgens. Als ik ’s ochtends wakker word, zo rond half acht, luister ik eerst naar het nieuws op de radio. Daarna maak ik een lekkere kop koffie met havermelk, en de rest van m’n ontbijt bestaat meestal uit een smoothie, een açaí-bowl of Griekse yoghurt met granola en fruit. Ik heb geen partner of kinderen waarvoor ik moet zorgen, en ik woon alleen. Dat geeft me een hoop vrijheid en flexibiliteit bij het plannen van m’n dagen. Daardoor zijn m’n werkdagen productiever geworden, maar ik mis m’n collega’s natuurlijk wel enorm.

Meestal begin ik ergens tussen acht en negen met werken. ’s Ochtends ben ik vooral bezig met het beantwoorden van e-mails en het maken van planningen, en vaak heb ik ook nog een call met m’n manager en een teamoverleg om het over lopende zaken te hebben. Aan het einde van de ochtend, voor de lunch, probeer ik meestal even naar buiten te gaan om een frisse neus te halen en nog wat telefoontjes te plegen. En zo kom ik ook weer aan m’n 10.000 stappen per dag, wat zeker niet altijd makkelijk is!"

img 0486

Sanne Postma, Microsoft

"Thuiswerken brengt veel vrijheid en flexibiliteit met zich mee. Lekker wandelen tijdens de lunch, thuis zijn voor pakketjes die je hebt besteld of ’s ochtends de tijd hebben om te gaan hardlopen zonder dat je daarna gehaast onder de douche hoeft te springen en ontbijt to go moet halen. De ideale gelegenheid om eindelijk eens een #fitgirl te worden. Klinkt geweldig, toch?

Dit is hoe m’n ochtenden er daadwerkelijk uit zien: zodra m’n wekker gaat, druk ik op snooze en draai ik me nog een keer om. Terwijl m’n vriend zich naar de douche verplaatst en ik z’n muziek probeer te negeren, realiseer ik me dat de dag toch echt begonnen is. Aangezien ik nog even heb gesnoozed, is er geen tijd meer voor dat rondje hardlopen en scroll ik wat door het nieuws en Instagram. Ik vergeet de tijd, en voordat ik het weet, krijg ik een melding van Outlook dat ik zo m’n eerste meeting heb. Ik sprint naar de badkamer, haal een kam door m’n haar en trek een blouse aan om er nog enigszins fris en fruitig uit te zien. Net op tijd voor m’n call zet ik m’n camera aan en begin ik m’n werkdag. Weet je wat ik nog het fijnste vind aan thuiswerken? Dat je de hele dag in je pyjamabroek kan rondparaderen. Ik ben vast niet de enige die daarvan geniet."

Heb jij een vaste ochtendroutine? Laat het weten in deze poll. 

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

1 reactie

Hey Schiphol Community, My morning routine since March is a nice cycle to work from Lelylaan which gives me 30 minutes (sometime longer) to be in my own head, listen to a podcast or some music before entering the hotel. Although it can be windy or cold, and difficult in winter days, I feel much more energised and awake when I start my working day. Also, I try to avoid coffee when I first wake up and always wait have a nice flat white at citizenM. Hope to meet you all soon, Michael