Bar Manager Lewis: van Glasgow naar Schiphol

Bar Manager Lewis: van Glasgow naar Schiphol
De Schots-Nederlandse Lewis McKenzie werkt met hart en ziel als Bar Manager van de Axis Lobby & Cocktailbar in het Hilton. In februari introduceert hij met zijn team een nieuw cocktailmenu. Hij is er helemaal vol van. In Schotland zien ze ‘m (voorlopig) niet terug.

Tot zijn 10e groeide Lewis McKenzie op in Nederland, daarna vertrok hij voor scholing en studie naar Glasgow. “Dat was even wennen. Het Schotse schoolsysteem is heel anders dan in Nederland. Maar in Schotland ontdekte ik wel mijn liefde voor hospitality en besloot daar mijn beroep van te maken.”

Supervisor
Hij werkte bij verschillende cocktailbars in Glasgow, voordat hij terecht kwam bij Hilton Glasgow en daar in vliegende vaart carrière maakte. Hij werkte er drie jaar en klom op tot supervisor. Hij was van plan vervolgens zijn horizon te verkennen in Barcelona. Maar zijn vader, die in Rotterdam woont, kreeg gezondheidsproblemen. Lewis keerde na meer dan zeventien jaar in Schotland te hebben gewoond, terug naar Nederland om zijn vader te ondersteunen.
Alsof het zo moest zijn, kwam niet lang daarna de positie van Bar Manager Hilton Schiphol vrij. Lewis solliciteerde en zit sinds februari 2017 helemaal op zijn plek in de prijswinnende Axis bar. Een fantastische baan op een heerlijke plek, met fijne collega’s, vindt Lewis. “De internationale sfeer vind ik heel leuk. Onze gasten komen overal vandaan, maar het merendeel komt uit Europa, het Midden-Oosten en Amerika.”

Allebei gastvrij
De overstap van Glasgow terug naar Nederland verliep soepeltjes. “Ik had als kind natuurlijk al in Nederland gewoond, maar ik vind ook dat Schotten en Nederlanders best op elkaar lijken: allebei gastvrij, vriendelijk en zin in lol. Ik zie mezelf hier dan ook niet zomaar vertrekken.’
Inmiddels is zijn vader gelukkig hersteld en heeft Lewis weer meer tijd voor hobby’s als voetbal en golf. Maar het werk speelt de hoofdrol. Hij en zijn team hebben de afgelopen maanden veel energie gestoken in het bedenken van een nieuw cocktailconcept. Het is nog volop in voorbereiding , maar een tip van de sluier wil hij wel oplichten. “We hebben ons letterlijk laten inspireren door de luchthaven en reizen. Het menu heeft de vorm van een paspoort en daarin vertellen we het verhaal achter onze cocktails, met een hoofdrol voor de lokale producten gin en jenever. We vinden het belangrijk om het verhaal achter het product te vertellen. Op het menu staat een selectie van zeven cocktails op basis van gin en jenever, naast natuurlijk nog wijn, koffie en hapjes.”

Netwerkbijeenkomst
Overigens wordt de Axis bar niet alleen door reizigers bezocht. Met regelmaat is er, in samenwerking met leveranciers en andere bedrijven, een netwerkbijeenkomst @ Ginius Afterwork, in de vorm van pop-up bars. Deze zijn speciaal voor mensen die op Schiphol werken, om bij te praten, kennis uit te wisselen en ondertussen te genieten van het lekkers dat Axis te bieden heeft.
Wil hij niet even een favoriet cocktailrecept met de lezers van schipholspot.nl delen? Ja hoor, geen probleem. Liefhebbers opgelet! Zo maak je Dark&Stormy. Cheers!

Dark & Stormy
Doe ijs in een lang glas
Pers er enkele limoenen of een citroen in uit
Vul het klas voor driekwart met gemberbier
Vul aan met 4cl donkere rum
Garneer met een schijfje verse citroen

Lewis: “Een heel verfrissend drankje en het ziet er zo mooi uit, omdat de donkere rum fraai contrasteert met de lichte dranken.”

Meer creatie en inspiratie vind je op Instagram @giniusaxis of #giniusaxis

Op zoek naar een leuk teamuitje en/of wil je meer weten over cocktails en de geheimen van gin? Doe mee met Gin workshops en masterclasses Cocktail. Kijk voor meer informatie op http://www.facebook.com/hiltonschiphol

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
Bekijk profiel

0 reacties