Workshop: Je werk of je leven

De perfecte balans vinden tussen werk en privé… Vergeet het maar, zegt David Whyte. Volgens hem is deze balans een culturele mythe: het is de uitdaging om keuzes te maken en dingen op te geven in één deel van ons leven om te groeien in een ander deel.

Dit is één van de ideeën waarover we in gesprek gaan tijdens deze class. Daarnaast maken we kennis met vele andere denkers en hun perspectieven op die spannende verhouding tussen werk en leven. Hoe kunnen we bij voorbeeld op een andere manier met tijd omgaan, zodat die klok wat minder in onze nek hijgt? Hoe krijgen we scherper wat precies onze idealen van succes zijn (en of die wel een beetje bereikbaar zijn)? En in hoeverre bepaalt wat we doen nou eigenlijk wie we zijn? Ook komt het verlangen naar status en de positieve, dan wel verlammende invloed daarvan op ons persoonlijke leven aan bod.

Door in gesprek te gaan met elkaar naar aanleiding van inzichten uit de filosofie en de psychologie, levert de class nieuwe inzichten en vragen op waarmee je verder komt. Het helpt je om keuzes te maken die je helemaal uit balans brengen. Want zoals Alain de Botton zegt: “Als je echt iets wilt, dan ga je uit balans!” En heel misschien helpt de class je ook wel om keuzes te maken die je stiekem toch iets dichter brengen bij die perfecte balans tussen werk en privé…

-------

Wij zijn van mening dat de classes van The School of Life bijdragen aan een bruisende en inspirerende werkomgeving waar medewerkers van verschillende bedrijven elkaar steeds vaker weten te vinden. Om die reden worden de workshops (t.w.v. €43,-) kosteloos aangeboden door de Schiphol Community.

Voor deze class geldt een maximaal aantal inschrijvingen van 30 personen. Personen die zich hierna nog aanmelden worden op de wachtlijst geplaatst en tijdig geïnformeerd.

5 reacties

Hi, waar precies is dit event vanavond? En aangezien het rond etenstijd is, is daar gelegenheid voor of moeten we ervoor gegeten hebben. Tot vanavond!
Hi Marloes, de workshop vindt plaats in The White Room. Een (witte) ruimte die grenst aan het atrium van het gebouw The Base. Inloop vindt plaats tussen 16:30 - 17:15. De workshop start om 17:15. Tot vanmiddag!
De workshop is incl. avondeten. Ik heb een Italiaans buffet geregeld! :-)