Corinne van den Bosch: "Het is mijn winkeltje"

Corinne van den Bosch: "Het is mijn winkeltje"

Corinne van den Bosch is het vaste gezicht van de AH to go in kantoorgebouw The Base. Door de corona is de winkel tijdelijk gesloten, maar ze hoopt weer snel aan de slag te kunnen in haar vertrouwde omgeving. “Het zou heel fijn zijn om iedereen weer te zien.”

De AH to go is op september 2017 geopend in The Base en Corinne (klanten en collega’s noemen haar Corrie…) was er vanaf het begin bij. Hiervoor werkte ze in een AH to go van de poli van VUmc Amsterdam. “Mijn toenmalige manager vroeg me of ik mee wilde naar Schiphol.” Corinne startte in de bakkerij en dat doet ze nog steeds met veel plezier. “De bakkerij is echt mijn ding. ik start dagelijks rond 6.00 om op tijd alles gebakken en ingepakt te hebben voordat de winkel opengaat. Tussen half twaalf en twaalf uur ’s rond lunchtijd liggen de schappen vol, want dan komen er veel mensen tegelijk binnen. Het is dan net een kippenhok, heel gezellig.”

Familiegevoel

Ze herkent inmiddels iedereen, weet waar ze voor komen en The Base voelt als familie. “Het is hier meer jij en jou in plaats van meneer en mevrouw. De jongens van de sportschool van hiernaast hebben om half acht training en soms staan ze al om tien voor zeven voor de deur: mag ik koffie bij je komen halen? Van mij wel. Dan doe ik de deur wat eerder open en kunnen ze zichzelf redden.” Want Corinne heeft er geen werk aan. “We hebben vier zelfscankassa’s, dus ik hoef niet met ze af te rekenen. Alles in de winkel is erop gericht om to go mee te nemen. Wij verkopen geen biefstuk of kipfilet, maar belegde broodjes, gezonde koeken én iets minder gezonde koeken.”

Red Bull blikjes

Ze maakt leuke en bijzondere dingen mee. “In het begin dat ik hier werkte zag ik dat klanten het hele schap met alle Red Bull blikjes gingen bekijken. Dan denk je: wat zoek je nu? Toen hoorde ik dat ze de verschillende smaken van Red Bull aanduiden met onderop een gekleurde stip. Zo leer je nog eens wat.” Of klanten die soms vijf keer op een dag langskomen. “Dan vraag je je af, moet je niet werken ofzo? Maar zij lopen dan met oortjes in en zijn dan de hele dag aan het bellen met hun zakelijke relaties.”

Zes gebakjes

En soms wordt ze verrast door haar klanten. “Twee jaar geleden kwam Ajax heel ver in de Champions League. Toen kwam er iemand in de winkel die zei: als Ajax wint, dan trakteer ik jou op gebak. Kwam hij een dag later met zes gebakjes langs. Kijk, daar houd ik van; mensen die zich aan de afspraken houden. En ik heb wel eens een deal geregeld met de glazenwassers. Dan kregen ze een bak koffie en lapten ze mijn ramen. Voor een keer moet dat kunnen, toch? Dat geeft hier goed de sfeer weer, mensen hebben iets voor elkaar over.”

De gastvrijheid naar klanten toe vindt Corinne een van de leukste dingen van haar baan. “Mensen helpen en service verlenen. En het werken in de bakkerij. Het voorbereiden, het bakken en ervoor zorgen dat alles er netjes en strak uitziet in de winkel. En er komen steeds meer bakprogramma’s bij. Een stroopwafel bak je in twee minuten en een croissantje 23 minuten.”

Mijn winkeltje

Door de corona is de AH to go tijdelijk gesloten en werkt Corinne op andere locaties. “Ik zit in een flexpoule en heb in Amsterdam gestaan, op een golfbaan, in de AH to go op Schiphol Oost en nu sta ik in een restaurant in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, die ook door mijn werkgever Vermaat wordt gerund. Het liefst wil ik snel terug naar The Base. Het is mijn winkeltje en zo voelt dat ook. Het zou heel fijn zijn om iedereen weer te zien. Ik mis de gezelligheid, het praatje met de mensen van The Base, de jongens van de sportschool en natuurlijk mijn collega’s. Eigenlijk zie ik The Base als een grote gezellige huiskamer.”

Mis jij Corinne ook zo door het thuiswerken? Laat een leuk berichtje voor haar achter in de comments! 

Annick Oosterlee

Community Manager
Schiphol Real Estate
View profile

6 comments

Goedemiddag Corinne, wat een leuk interview. Nou ik kan je zeggen dat wij jou ook missen! Laten we hopen dat als de regels weer worden versoepeld de AH weer open gaat en we in The Base weer kunnen genieten van de geur van verse broodjes, koffie en jouw gezelligheid!
Hi Corinne, we missen je en hopen je supersnel weer te zien!
Hoi Corrie, Hoop dat jullie weer snel open zijn. Heel veel collega's die steeds vragen of jullie al terug zijn.......dus jullie worden echt gemist.
Hi Corinne, wat een onwijs leuk interview! Haha, heel herkenbaar. Ik heb zelf ook wel eens van die dagen gehad dat ik 5x per dag langs kwam! Ik hoop je snel weer terug te zien hoor. Groetjes vanuit Randstad!