WORKSHOP: Oplossingsgericht denken (VOL)

DEZE WORKSHOP IS VOL. AANMELDINGEN DIE NA 11 DECEMBER GEMAAKT ZIJN WORDEN NIET MEER GEACCEPTEERD.

---------------------------------------------------

Denk je in problemen...
Wie in ons deel van de wereld is opgegroeid en opgeleid, denkt zonder zich ervan bewust te zijn vaak vanuit een probleem. Niet omdat we als karakters nou zo negatief ingesteld zijn, maar omdat dat in onze samenleving de gangbare manier van denken is. We zijn als westerlingen aanhangers van het zogenoemde ‘geneeskundige denken’. Denken dat start met een probleem, gevolgd door een diagnose en eindigt met een oplossing.

...of in oplossingen?
Jammer, want starten met een oplossing in plaats van een probleem werkt net zo goed, soms zelfs beter en in ieder geval heel anders. Wie oplossingsgericht denkt, start met het bepalen van de gewenste situatie. En kijkt vanuit daar naar welke elementen daarvan er wel, en nog niet zijn. Hoe zou je denken als je gedachtegang voortaan anders zou verlopen? Wat als je voor een goede oplossing kennis van het probleem eigenlijk helemaal niet nodig hebt? Wat als een oplossing en een probleem niet eens gerelateerd zijn?

Indrukwekkende denkkracht
Deze paradigma-veranderende, maar eigenlijk heel simpele manier van denken is op allerlei gebieden toe te passen: van onderwijs tot gezondheidszorg en van topsport tot management. Tijdens deze praktische class behandelen we de grondbeginselen van het oplossingsgericht denken, en ervaren we door middel van oefeningen het verschil met probleem-gefocust denken. Denk hardop mee met de docent en de andere deelnemers en ontdek de indrukwekkende (denk)kracht die vrijkomt als je start met de oplossing.

16.30 - 17:00 : Inloop
17.00 - 18:00 : Workshop DEEL 1
18:00 - 18:30 : Pauze
18:30 - 20:00 : Workshop DEEL 2

Aangeboden door de Schiphol Community
Wij zijn van mening dat de classes van The School of Life bijdragen aan een bruisende en inspirerende werkomgeving waar medewerkers van verschillende bedrijven elkaar steeds vaker weten te vinden. Om die reden worden de workshops (t.w.v. €43,-) kosteloos aangeboden door de Schiphol Community.

1 comment

Hallo allemaal! Leuk dat jullie er vanmiddag bij zijn. De workshop "Oplossingsgericht denken" begint om 17.00 vanmiddag. Ik heb de inloop erg ruim ingepland, maar het zou mooi zijn als jullie een paar minuten eerder aanwezig kunnen zijn zodat Gijs op tijd kan beginnen. The Base Gallery is gevestigd op de begane verdieping van The Base A0 (kruising Evert van de Beekstraat & Energiestraat). Tijdens de pauze is er een Italiaans buffet. Tot straks! :-)