WORKSHOP: Beter communiceren op je werk

Je kunt geen vacaturetekst lezen, of men vraagt wel naar ‘goede communicatieve vaardigheden’. Goed kunnen communiceren lijkt tegenwoordig voor vrijwel iedere functie een vereiste.
Dat is niet zo vreemd, want in onze complexe samenleving zijn we steeds meer afhankelijk geworden van anderen om vooruit te komen. Het wordt dus alleen maar belangrijker om goede relaties op te bouwen met werkgevers, collega’s, opdrachtgevers en klanten.

Goed communiceren draagt dus in hoge mate bij aan ons levensgeluk. Het stelt ons in staat om meer van onszelf te laten zien en voorkomt dat we tijd en energie verliezen door ons anders voor te moeten doen dan we zijn. Betere communicatie zorgt ervoor dat we meer zelfvertrouwen hebben en dat we overtuigender overkomen op anderen. En dat geldt in je werkomgeving dubbelop, omdat je daarin een groot deel (misschien wel het grootste deel!) van je levenstijd doorbrengt.

Goed communiceren is alleen niet eenvoudig. Het overkomt ons allemaal wel eens dat we op dat ene cruciale moment met onze mond vol tanden staan. Of dat we precies weten wat we willen zeggen, maar dat we verkeerd begrepen worden. Of dat we ons inhouden omdat we bang zijn een flater te slaan, of iets onhandigs te zeggen waar we later spijt van krijgen.

In deze class onderzoeken we wat communicatie eigenlijk is, en wat er nou zo specifiek anders en bijzonder is aan communicatie op het werk. We kijken naar welke taal op het werk gemeengoed is, en staan ook stil waar communicatie op het werk ‘anders’ is dan bijvoorbeeld de communicatie tussen vrienden of familie. We schakelen even terug om ons bewust te worden van de waarde van het geven en ontvangen van feedback en van het doen van onthullingen. En wil je weten waar het moedige gesprek op je werk over zou moeten gaan? Schuif dan aan bij deze class.

16.30 - 17:00 : Inloop
17.00 - 18:00 : Workshop DEEL 1
18:00 - 18:30 : Pauze
18:30 - 20:00 : Workshop DEEL 2

Aangeboden door de Schiphol Community
Wij zijn van mening dat de classes van The School of Life bijdragen aan een bruisende en inspirerende werkomgeving waar medewerkers van verschillende bedrijven elkaar steeds vaker weten te vinden. Om die reden worden de workshops (t.w.v. €43,-) kosteloos aangeboden door de Schiphol Community.

1 comment

Hi allemaal, In tegenstelling tot wat er in de beschrijving staat zal de workshop "Beter communiceren op je werk" morgen niet plaatsvinden in The Break Out Room, maar in The White Room (ook begane grond The Base, maar dan in The Base C). Inloop vanaf 16.30, de workshop begint om 17.00. Voor eten hebben wij natuurlijk weer gezorgd! :-) Tot morgen, Annick