Unieke kans: Leiderschap door TIME 100 most influential person

Ga in gesprek met de 28-jarige Keniaanse Nice Nailantei Leng’ete. Voorvechtster in de strijd tegen meisjesbesnijdenis, TED spreekster en afgelopen jaar door Time 100 benoemd tot één van de meest invloedrijke mensen ter wereld.

Nice vlucht als 8-jarig Masai-meisje tot twee keer toe voor haar besnijdenis en sinds haar zeventiende zet ze zich in tegen dit pijnlijke en schadelijke ritueel. Met hulp van Amref Flying Doctors ging ze het gesprek aan in haar stam en zorgde ervoor dat er een alternatief kwam: onderwijs. Al 16.000 Masai-meisjes zijn inmiddels op een veilige manier vrouw geworden, zonder besnijdenis.

Meisjes die niet worden besneden maken hun school af, trouwen later en worden op latere leeftijd moeder. Zo creëren ze een betere economische situatie voor zichzelf en hun omgeving. En dit geven zij door aan volgende generaties. Nice is vastbesloten: “Ik ga door totdat ieder meisje in Afrika kan uitgroeien tot de vrouw van haar dromen.”

Wat maakt Nice tot zo’n inspirerende leider? Is het haar enorme drive en persoonlijke missie die maakt dat mensen naar haar boodschap luisteren en hen in beweging zet? Of heeft het eerder te maken met Nice’s persoonlijkheid en skills?

16:30 - 16:45 Inloop & ontvangst
16:45 - 17:45 Talk Nice Nailantei Leng'ete & gesprek over inspirerend leiderschap
17:45 - 18:00 Overhandiging verworven donaties Schiphol Group door Dick Benschop
18:00 - 19:00 Borrel

2 comments

Hi allemaal. een bijzonder evenement vraagt om een bijzondere locatie! Over een klein uur start Nice Nailantei Leng'ete haar talk in de eventruimte van Spaces, in het Microsoft kantoor. Als gast kun je langs de Microsoft receptie naar boven lopen, en bovenaan de trap links afslaan. Links achterin kun je de lift pakken naar de Spaces-receptie. Tot straks!
Dank voor het organiseren! Wat een inspirerend en bijzonder persoonlijk verhaal van iemand die pas 28 is. Ik was zeer onder de indruk.