The School of Life: Genieten van het leven

Wanneer heb je je voor het laatst echt tevreden gevoeld? Waarschijnlijk was dat moment van korte duur. Wanneer je trots bent op je nieuwe baan, wil je een half jaar later alweer een ruimer kantoor. Als het huis eindelijk is opgeknapt, kan die kleur op de muren eigenlijk echt niet meer. Het kan altijd beter, leuker, mooier en grootser.

En gelukkig maar! Onvrede en onvervulde verlangens zorgen ervoor dat we in actie komen en ons leven, en dat van anderen, beter maken. Maar soms is het toch ook wel fijn om te kunnen genieten van wat je hebt. In deze class kom je erachter hoe je hier beter in wordt.

In ‘Genieten van het leven’ behandelen we de volgende onderwerpen:

- De kunst van waardering en dankbaarheid.
- Hoe we soms blind raken voor onze omgeving, en opnieuw kunnen leren kijken.
- Hoe we oog kunnen krijgen voor de schoonheid en waarde van de dingen, mensen en ideeën om ons heen.
- Hoe je het waardevolle dat al in het leven aanwezig is, écht kunt absorberen.
- Het belang van ‘vrolijke wanhoop’.

Deze les is bedoeld om opnieuw verwonderd te raken over het leven. Het zorgt voor meer rust in je hoofd en minder beren op de weg. We putten uitgebreid uit kunst, literatuur en je eigen ervaring om stapsgewijs meer te gaan genieten van wat je al hebt.

- - -

Hoe kan ik deelnemen aan dit evenement?

1. Schrijf je hier in voor het evenement.
2. Ga iets voor 12:30 naar https://zoom.us/j/99896821383 en wacht op de host.
3. Veel plezier!

2 comments

Hallo , harstikke leuk dat jullie dit organiseren maar waarom met Zoom? Dit platform wordt door het cybersecurity team afgeraden om te gebruiken. groet Juul
Goedemorgen! Je hebt je ingeschreven voor de online talk "Genieten van het leven" georganiseerd door Spot Schiphol & The School of Life. De talk begint om 12.30 vanmiddag en duurt ongeveer 45 minuten. Ik wil je vragen om op tijd aan te sluiten via de volgende link: https://zoom.us/j/99896821383 - Tot vanmiddag!