Opening The Base Gallery: KoCo Airways

Op 26 april opent The Base Gallery met een expositie van Renée Koldewijn en Isan Corinde. Medewerkers uit het Schipholgebied en kunstliefhebbers van buiten zijn vanaf 17.00 uitgenodigd om zich te laten inspireren door de nieuwe ruimte, de expositie 'KoCo Airways' én de Surinaamse hapjes die ter gelegenheid van de expositie worden geserveerd!

Renée Koldewijn
Na jarenlang werkzaam te zijn geweest als grafisch ontwerper, wijdt Renée Koldewijn zich de laatste jaren aan vrij werk. Een terugkerend element is stof (vooral ‘Afrikaanse printjes’), die ze combineert met andere materialen en technieken. Haar grote inspiratiebron is de Afrikaanse cultuur, de invloed daarvan op andere culturen en de kunstvormen die daaruit zijn ontstaan.

Isan Corinde
De afgelopen twee jaar heeft Renée samengewerkt met de Surinaamse kunstenaar Isan Corinde. Isan is bekend geworden met een kunstproject voor kinderen in het binnenland van Suriname. Hij schildert over zijn eigen leven op canvas en gebruikt ook veel gevonden en afvalmateriaal.

KoCo Airways
De titel voor deze expositie in The Base staat voor hun gedroomde ‘luchtbrug’ van culturele uitwisseling tussen continenten. De laatste week van de expositie is Isan ook in het land. Met inspirerende activiteiten brengen zij de titel verder tot leven. Daar over in de volgende nieuwsbrief meer.

17:00 - Inloop
17:30 - Opening Expositie met een wandelend gesprek door Renée Koldewijn & Iris Dik (gastcurator van de expositie).
18:00 – Toast
18:15 - 19:30 borrel met Surinaamse hapjes en muziek

De expositie 'KoCo Airways' is t/m 18 juni te bezichtigen.
Gastcurator: Iris Dik, i.s.m. Make Art Productions

4 participants

0 comments